Etusivu

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

CROISSANT-KRANSSI


Tähän helppoon ja nopeaan herkkuun törmäsin surffaillessani Pienet Herkkusuut-blogissa. Eri täytteitä ja maustettuja tuorejuustoja käyttäen, tästä saa monenlaisia versioita aikaiseksi. me olemme tehneet ainoastaan kinkkutäytteellä, mutta kokeilla pitäisi muitakin. Mieleen tulee ensimmäisenä meidän rakastama savuporo, johon voisi laittaa lisäksi hieman valkosipulia ja aurajuustoa. Nams!



















Tähän kranssiin tarvitset:

2 purkkia valmista croissant-taikinaa
1 pussi palvikinkkusuikaleita
maustettua tuorejuustoa (me olemme käyttäneet valkosipulia tai mustapipuria)
juustoraastetta

Näin valmistat cranssin:

Laita uuni lämpiämään 180 astetta.
Avaa cranssipurkit ohjeen mukaan ja levitä croissantsiivut "auringon" muotoon pellille leivinpaperin päälle.















Voitele siivut tuorejuustolla.
Levitä keskiön ympärille kinkkusiivuja, saa olla ihan reilusti.
Levitä kinkkusuikaleiden päälle vielä juustoraastetta. Alapuolen kuvassa ehkä liian vähän täytteitä, saisi olla reilummin.















Käännä "auringonsäteet" täytteiden ylitse cranssin alle.















Voitele kananmunalla tai maidolla.
Laita uuniin ja paista n. 12-15 minuuttia.
Paiston loppuvaiheessa voit lisätä vielä halutessasi päälle juustoraastetta.















Sitten syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti