Perusmajoneesi:
2.5dl rypsiöljyä
1 muna
½ tl sinappia (itse käytän Dijon-sinappia)
Riko kananmuna korkeaan astiaan. Lisää öljy ja sinappi. Laita sauvasekoitin astian pohjaan ja lähde pikkuhiljaa nostamaan sauvasekoitinta ylöspäin. Majoneesin valmistukseen menee n. 10 sekuntia.
Jalopeno-valkosipulimajoneesi:
1 annos perusmajoneesia
65g vihreitä jalopenoviipaleita
1 solo valkosipuli
Punnitse jalopenot ja anna niiden kuivahtaa jonkin aikaa huoneenlämmössä, näin majoneesista tulee kuohkeampaa. Soseuta jalopenot ja valkosipuli hienoksi. Lopuksi yhdistä kaikki aineet keskenään.
Jalopenon ja valkosipulin määrää voi itse säädellä makunsa mukaan.
Chilimajoneesi
1 annos perusmajoneesia
3tl paprikajauhetta
3½ tl Sambal Olek-chilitahnaa
Tee perusmajoneesi. Lisää joukkoon paprikajauhe ja chilitahna. Sekoita ja maista. Helppoa ja halpaa majoneesin tekoa. Nam!