Etusivu

keskiviikko 24. helmikuuta 2016

NACHOSVUOKA


Tex mex-ruoat kuuluvat meidän viikonloppusuosikkeihin. Tämä nachosvuoka on yksi niistä. Todella herkullista ruokaa! Vuokaan kuuluva salsa tehdään itse, on maittavampaa kuin kaupasta ostetut. Vielä kun malttaisi tehdä salsan vaikka edellisenä päivänä muheutumaan, niin olisi vielä parempaa. Mutta hyvää se on näinkin. Pitäisi vielä tuo vuokaan kuuluva cheddarjuustokastike harjoitella itse tekemään. Hyvää ohjetta minulla siihen ei ole, hyviä vinkkejä vastaanotetaan :)



















Nachosvuoan ainekset:

1 pussi  n. 400g maissilastuja (maustamattomia tai maustettuja)
n. 900g marinoituja broilerin fileesuikaleita
2 pkt n. 280g pekonikuutioita
3 punasipulia
valkosipulia maun mukaan

Salsa:

400 - 500g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
chiliä maun mukaan
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Lisäksi:

2 purkkia cheddardippi-kastiketta
140g juustoraastetta


Valmista ensin salsa:

Kaada tomaattimurska kulhoon.
Pilko paprika ja punasipuli pieneksi silpuksi.
Pilko chili. Suosittelen käyttämään kertakäyttöhanskoja.
Lisää pilkotut ainekset tomaattimurskan sekaan ja sekoita.
Lisää öljy, suola ja sokeri.
Anna maustua ja maistele välillä.
Lisää chiliä tarvittaessa.

Sitten nachosvuoan pariin:

Laita uuni lämpeämään 180 astetta.
Paista ensin kuumalla pannulla pekonit.
Lisää broilerinsuikaleet ja paista ne kypsiksi.
Lisää punasipulit ja anna hautua pienemmällä lämpötilalla, kunnes kuullottuvat.
Lisää valkosipuli ja maista maku. Lisää tarvittaessa valkosipulia.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle maissilastut.
Lisää maissilastujen päälle paistinpannun tuotokset.
Lisää salsa.
Lisää cheddarkastikkeet salsan päälle.


















Lisää juustoraaste ja laita uuniin. Paista uunissa sen aikaa, että juustoraaste sulaa n. 15 min.


















Nauti nachosvuoka vihersalaatin kera.  Lisukkeena voit käyttää myös Creme Fraichea tulisuutta taittamaan.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti