Etusivu

torstai 25. helmikuuta 2016

TONNIKALAPASTA




















Tonnikalapasta on nopea ja hyvä arkiruoka. Kastike valmistuu sillävälin kun pastat kiehuvat. Tätä ohjetta varioin usein eri pastakastikkeilla ja tuorejuustoilla. Mutta pienen tulisuuden tykkään kastikkeessa pitää, siksi on aina oltava chilitonnikalaa kaapissa. Joskus hieman hankala koota näitä reseptejä, koska olen sellainen "mutu"-kokki. Laitan aineksia vähän yhtä ja vähän toista, en niin tarkkaan ruukaa mittailla.

Näitä tarvitset:

Pastaa  (me käytämme täysjyvää yleensä)

2 purkkia tonnnikalapaloja vedessä
1 purkki chilitonnikalaa
1 purkki (390g) Pirkka Ricotta-pastakastiketta
n. 1dl ruokakermaa tai Creme Fraichea
½ purkkia tuorejuustoa maun mukaan esim. mustapippuri, parika-chili, valkosipuli
n. 3rkl ketsuppia tai tomaattipyrekin käy, mutta pienempi määrä silloin
Sitruunapippuria maun mukaan
Aromisuolaa maun mukaan

Tee näin:

Laita pastavesi kiehumaan.
Kun vesi kiehuu lisää keitinveteen suolaa ja pastat. 
Keitä pastoja ohjeen mukaan.

Valuta nesteet pois tonnikaloista.
Laita kaikki ainekset, (paitsi ruokakerma, sitruunapippuri ja aromisuola) kattilaan ja keitä pienellä lämmöllä hetekn aikaa.
Lisää ruokakermaa kastikkeen koostumuksen mukaan. Kastike ei saa olla liian löysää.
Laita mausteet, lisää tarvittaessa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti