Etusivu

Suolaiset leivonnaiset ja piirakat

TORTILLAKAKKU

On jokunen tovi vierähtänyt blogin päivityksessä. Tämä ohje oli ihan pakko tänne laittaa, koska kyseessä aika mielenkiintoinen herkku. Löysin idean  Facebookin eräältä kokkisivustolta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty täytteeseen jauhelihaa, mutta tein sen meidän maun mukaiseksi eli kanatäyte avot ;) ja kylkeen vielä vihersalaattia ja Tsatzikia!

Todella helppo ja nopea pieni suolainen herkku vaikkapa illanistujaisiin. On ehkä hieman siistimpääkin syötävää ;)

AINEKSET:

4 isoa tortillalättyä
400g kanaa
2 rasiaa pekonikuutioita (tai maun mukaan)
1 iso punasipuli
½ paprika
valkosipulia
½ prk Apetit chili fetakuutioita
juustoraastetta
mangocurry
parikajauhe
Santa Maria Chicken & Steak pippurisekoitus
(salsaa)

















OHJE:

* Painele 4 isoa tortillalättyä öljyttyyn kuivakakkuvuokaan niin, että keskiön puoleiset lättyjen reunat ulottuvat kakkuvuoan reunaan asti ja ulkoreunan puolella lättyjen reunat tulevat reilusti vuoan reunan yli.
* Ripottele lättyjen päälle hieman juustoraastetta
* Pilko kana ja muut pilkottavat ainekset.
* Kärrryytä ensin pekonia pannulla, johon sitten lisäät kanat, parikat ja punasipulin. Lisää valkosipuli. Mausta oman maun mukaan
* Laita puolet täytteestä vukaan
* Lisää fetakuutiot ja juustoraaste (halutessasi hieman salsaa)
* Lisää loput täytteestä
* Taittele lättyjen reunat kakulle katoksi.
(Itse laitoin vielä "katon" päälle hieman juustoraastetta, jotta sain pysymään lättyjen reunat aisoissa :D )
* Paista 180 astetta noin 20min


















Hieman sottainen kuva, mutta kohtuudella pysyy kasassa tuo kaakku :)


CROISSANT-KRANSSI

Tähän helppoon ja nopeaan herkkuun törmäsin surffaillessani Pienet Herkkusuut-blogissa. Eri täytteitä ja maustettuja tuorejuustoja käyttäen, tästä saa monenlaisia versioita aikaiseksi. me olemme tehneet ainoastaan kinkkutäytteellä, mutta kokeilla pitäisi muitakin. Mieleen tulee ensimmäisenä meidän rakastama savuporo, johon voisi laittaa lisäksi hieman valkosipulia ja aurajuustoa. Nams!



















Tähän kranssiin tarvitset:

2 purkkia valmista croissant-taikinaa
1 pussi palvikinkkusuikaleita
maustettua tuorejuustoa (me olemme käyttäneet valkosipulia tai mustapipuria)
juustoraastetta

Näin valmistat cranssin:

Laita uuni lämpiämään 180 astetta.
Avaa cranssipurkit ohjeen mukaan ja levitä croissantsiivut "auringon" muotoon pellille leivinpaperin päälle.















Voitele siivut tuorejuustolla.
Levitä keskiön ympärille kinkkusiivuja, saa olla ihan reilusti.
Levitä kinkkusuikaleiden päälle vielä juustoraastetta. Alapuolen kuvassa ehkä liian vähän täytteitä, saisi olla reilummin.















Käännä "auringonsäteet" täytteiden ylitse cranssin alle.















Voitele kananmunalla tai maidolla.
Laita uuniin ja paista n. 12-15 minuuttia.
Paiston loppuvaiheessa voit lisätä vielä halutessasi päälle juustoraastetta.















Sitten syömään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti