Etusivu

perjantai 26. helmikuuta 2016

KERMAINEN JUUSTO-KINKKUPASTA

Pastaruoat ovat niin hyviä ja helpoja tehdä, tulee tehtyä niitä arkisin aika usein. Pääosin teen täysjyväpastaan, mutta nyt en yövuorosta päästyäni muistanut kaupasta sitä ostaa. On se vaan niin paremman makuista ja terveellisempääkin. Terveellisyydestä viis, kun katsoo tämänkin reseptin kerma - ja juustomäärää :) Noh, olisi ainakin hieman terveellisempää täysjyvän kanssa ;) Tästä tulee sitten iso satsi, ei tarvii jokapäivä olla kapusta kourassa!




















Tykötarpeet:

N. 600g pastaa
Lihaliemikuutio

Kastike:

1 iso paprika
1 iso sipuli
2.5 dl Kippari-ruokakermaa
5 dl 7% ruokakermaa
1 pkt Koskenlaskija paprika-sulatejuustoa
2 pussia a' 230g palvikinkkusuikaleita
2 pkt a' 100g Pirkka ilmakuivattua kinkkua ( 2 siivua meni koirien suihin ja yksi koristeeksi       ylläolevaan annokseen)
Laitoin myös Creme Fraichen jämät kastikkeeseen, jotka olivat jääneet yli toisesta ruoasta
öljyä kuullottamiseen
4 tl Kotigastronomin lihaliemijauhetta
kotigastronomin rub chili-maustetta
mustapippurirouhetta
Kotigastronomin savupaprika-maustetta




















Valmistus:

Kiehauta pastoille vesi ja laita siihen lihaliemikuutio maustamaan  pastoja.
Laita pastat kiehuvaan veteen ja keitä vähentäen ohjeen ajasta noin 1-2minuuttia, koska pastat kypsyvät lisää keitettäessä pastaa kokoon.
Kuullota sipulit ja paprikat öljyssä ja lisää ne isoon kattilaan.
Lisää kattilaan kaikki kermat ja juustot, lämmitä pienellä lämmöllä kunnes juusto on sulanut.
Lisää kinkkusuikaleet ja ilmakuivattu kinkku. Ilmakuivattu kinkku kannattaa erotella siivuiksi ja leikellä puhtailla saksilla niistä paloja.
Lisää huuhdeltu pasta kattilaan. Sekoita.
Pidä kattilaa pienehköllä lämmöllä n. minuutin ajan.
Maista vielä maku.  Pastat imevät yllättävän paljon mausteita itseensä.

Koristele halutessasi.
Syö vihreän salaatin kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti