Etusivu

Tex mex

TORTILLAKAKKU

On jokunen tovi vierähtänyt blogin päivityksessä. Tämä ohje oli ihan pakko tänne laittaa, koska kyseessä aika mielenkiintoinen herkku. Löysin idean  Facebookin eräältä kokkisivustolta. Alkuperäisessä ohjeessa oli käytetty täytteeseen jauhelihaa, mutta tein sen meidän maun mukaiseksi eli kanatäyte avot ;) ja kylkeen vielä vihersalaattia ja Tsatzikia!

Todella helppo ja nopea pieni suolainen herkku vaikkapa illanistujaisiin. On ehkä hieman siistimpääkin syötävää ;)

AINEKSET:

4 isoa tortillalättyä
400g kanaa
2 rasiaa pekonikuutioita (tai maun mukaan)
1 iso punasipuli
½ paprika
valkosipulia
½ prk Apetit chili fetakuutioita
juustoraastetta
mangocurry
parikajauhe
Santa Maria Chicken & Steak pippurisekoitus
(salsaa)

















OHJE:

* Painele 4 isoa tortillalättyä öljyttyyn kuivakakkuvuokaan niin, että keskiön puoleiset lättyjen reunat ulottuvat kakkuvuoan reunaan asti ja ulkoreunan puolella lättyjen reunat tulevat reilusti vuoan reunan yli.
* Ripottele lättyjen päälle hieman juustoraastetta
* Pilko kana ja muut pilkottavat ainekset.
* Kärrryytä ensin pekonia pannulla, johon sitten lisäät kanat, parikat ja punasipulin. Lisää valkosipuli. Mausta oman maun mukaan
* Laita puolet täytteestä vukaan
* Lisää fetakuutiot ja juustoraaste (halutessasi hieman salsaa)
* Lisää loput täytteestä
* Taittele lättyjen reunat kakulle katoksi.
(Itse laitoin vielä "katon" päälle hieman juustoraastetta, jotta sain pysymään lättyjen reunat aisoissa :D )
* Paista 180 astetta noin 20min


















Hieman sottainen kuva, mutta kohtuudella pysyy kasassa tuo kaakku :)


KANATORTILLAT




















Meidän perheen yksi viikonloppusuosikeista ovat tortillat. Meillä syödään jauheliha- sekä kanatäytteisiä tortilloja. Jauhelihaan ei varmaan ohjetta tarvitse, mutta tämä meidän kanatortilla on aika herkkua. Tästä tulee reilu annos.

Täysjyvätortilloja

900g hunajamarinoituja kanan fileesuikaleita
2 pkt pekonikuutioita
3 punasipulia
2 solo valkosipulia tai maun mukaan

Salsaa
Creme Fraichea
Vihersalaattia

Laita pekonit lämpimälle pannulle. Kun pekonit ovat kypsiä lisää kanat. Ruskista kunnes kanatkin ovat kypsiä. Jos on reilusti nestettä, kannattaa poistaa. Lisää suikaloitu punasipuli ja murskattu valkosipuli. Anna hautua hetken aikaa, kunnes punasipulit ovat pehmeitä. 

Lämmitä tortillalätyt ja levitä pinnalle Creme Fraichea. Sitten päälle kanat, salsa sekä salaatti. 

Eiku syömään! Lurps!


NACHOSVUOKA


Tex mex-ruoat kuuluvat meidän viikonloppusuosikkeihin. Tämä nachosvuoka on yksi niistä. Todella herkullista ruokaa! Vuokaan kuuluva salsa tehdään itse, on maittavampaa kuin kaupasta ostetut. Vielä kun malttaisi tehdä salsan vaikka edellisenä päivänä muheutumaan, niin olisi vielä parempaa. Mutta hyvää se on näinkin. Pitäisi vielä tuo vuokaan kuuluva cheddarjuustokastike harjoitella itse tekemään. Hyvää ohjetta minulla siihen ei ole, hyviä vinkkejä vastaanotetaan :)




















Nachosvuoan ainekset:

1 pussi  n. 400g maissilastuja (maustamattomia tai maustettuja)
n. 900g marinoituja broilerin fileesuikaleita
2 pkt n. 280g pekonikuutioita
3 punasipulia
valkosipulia maun mukaan

Salsa:

400 - 500g tomaattimurskaa
1 punainen paprika
1 punasipuli
chiliä maun mukaan
1 rkl öljyä
1 tl suolaa
1 rkl sokeria

Lisäksi:

2 purkkia cheddardippi-kastiketta
140g juustoraastetta


Valmista ensin salsa:

Kaada tomaattimurska kulhoon.
Pilko paprika ja punasipuli pieneksi silpuksi.
Pilko chili. Suosittelen käyttämään kertakäyttöhanskoja.
Lisää pilkotut ainekset tomaattimurskan sekaan ja sekoita.
Lisää öljy, suola ja sokeri.
Anna maustua ja maistele välillä.
Lisää chiliä tarvittaessa.

Sitten nachosvuoan pariin:

Laita uuni lämpeämään 180 astetta.
Paista ensin kuumalla pannulla pekonit.
Lisää broilerinsuikaleet ja paista ne kypsiksi.
Lisää punasipulit ja anna hautua pienemmällä lämpötilalla, kunnes kuullottuvat.
Lisää valkosipuli ja maista maku. Lisää tarvittaessa valkosipulia.

Kaada uunipellille leivinpaperin päälle maissilastut.
Lisää maissilastujen päälle paistinpannun tuotokset.
Lisää salsa.
Lisää cheddarkastikkeet salsan päälle.


















Lisää juustoraaste ja laita uuniin. Paista uunissa sen aikaa, että juustoraaste sulaa n. 15 min.



















Nauti nachosvuoka vihersalaatin kera.  Lisukkeena voit käyttää myös Creme Fraichea tulisuutta taittamaan.