Etusivu

perjantai 9. lokakuuta 2015

SAVULOHIPASTA




















Kylmäsavulohi on niin herkullista, varsinkin appiukon savustamana. Yleensä viemme hänelle aina useamman fileen savustettavaksi. Lohta syömme leivän päällä, salaatissa, paljaaltaan sekä pastan muodossa. Tämä pastaresepti on itseni värkkäämä. Viime keväisten tupaantuliaisten voileipäkakuista jäi yli lohta ja kuorrutusta, näistä sain aikaiseksi savulohipastan. Siinä pastassa oli molempia, kylmä -ja lämminsavulohta. Tämä pastaresepti ei ole niin juustoinen kuin se ensimmäinen versio, mutta jokainen voi halutessaan lisätä juustoa. Tästä tulee reilu annos, kolme aikuista söi tästä kaksi päivää ja jäikin vielä.

500g täysjyväpastaa
1 kalaliemikuutio

2 sipulia
n. 700g kylmäsavulohta
6dl ruokakermaa
1prk savulohi-piparjuuri tuorejuustoa
½ kalaliemikuutio
sitrunapippuria
öljyä


Kiehauta vesi ja lisää kalaliemikuutio. Lisää pastat ja keitä pastapussin ohjeen mukaan. Laita kattilaan loraus öljyä ja pilkotut sipulit. Kuullota sipuleita niinkauan, että pehmenevät. Paloittele kylmäsavulohi. Lisää kattilaan ruokakerma ja tuorejuusto. Anna juuston sulaa. Lisää kalaliemikuutio ja sitruunapippuria maun mukaan. Lisää lopuksi lohi ja keitä pienellä lämmöllä hetken aikaa.

Huuhdo keitetyt pastat ja kaada ne uunivuokaan. Lisää uunivuokaan lohikastike ja sekoita. Laita vuoka uuniin 200°, kiertoilmalla 180°. Anna pastan muhia uunissa n. 15min.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti