Etusivu

Voileipäkakut

SAVUPORORULLA


Helpppous-teema jatkuu Savupororullan muodossa. Helppo, nopea ja maukas suolapala illanistujaisiin yms. Täytettä voi vaihdella oman maun mukaan. Idean rullasta löysin Valion-sivulta. Lempi voileipäkakkumme on savuporokakku, joten lisäsin kakun täytteet Savupororullaan.  Aika hyvä tuli. Kannattaa antaa maustua ja vetäytyä yön yli. Itse emme malttaneet, vaan pakko oli syödä samoin tein osa.

12 siivua isoa paahtoleipää
lihalientä

Täyte:

2prk savuporotuorejuustoa
1prk creme fraiche
2 paprikaa
150g pororouhe
2tl murskattua valkosipulia tai oman maun mukaan
mustapippuria oman maun mukaan

Kuorrutus:

300g sulatejuustoa
1prk  creme fraiche

Koristelu:
pororouhetta
paprikaa









Leikkaa paahtoleivistä mahdollisimman ohuesti reunoja pois. Leikkaa kelmusta 2 sopivan kokoista pätkää ja laita ne limittäin pöydälle. Lado paahtoleivät kelmun päälle siten, että 4 on poikittain ja kolme pitkittäin. Tee lihaliemi. Kostuta reilusti paahtoleipiä, kääriminen on helpompaa eivätkä leivät ratkeile.

Tee täyte. Notkista kulhossa tuorejuusto ranskan kerman kanssa, notkistuu hyvin pelkallä ruokalusikalla. Lisää pororouhe, pieneksi pilkotut paprikat, valkosipuli sekä mausteet. Anna hetken maustua ja maista. Lisää tarvittaessa mausteita. Levitä täyte paahtoleipien päälle. Kääri rulla kääretortun tavoin.

Tee kuorrutus. Laita kulhoon sulatejuusto ja Creme Fraiche, vatkaa tasaiseksi. Voit halutessasi myös maustaa esim. mustapippurilla kuorrutetta. Ohjeesta tuli kuorrutetta aika runsas annos. Varmaankin riittää sulatejuustoa 1pkt ja ranskan kermaa n. ½pkt kuorrutteen tekemiseen. Itse käytin kuorrutteessa savunmakuista sulatejuustoa sekä normijuustoa molempia fifty-fifty. Kuorruta rulla.

Anna rullan tekeytyä jääkaapissa yön yli. Koristele.