Etusivu

sunnuntai 21. helmikuuta 2016

PIPARIJÄÄTELÖKAKKU



Sain työkaveriltani hyvän ja helpon jäätelöohjeen, jota voi muokata oman maun mukaan lisäämällä joukkoon erilaisia keksejä tai suklaataa yms. Sain reseptin joulun alla ja mieleeni tulikin tehdä joulu-pöytään piparkakkujäätelöä jälkiruoaksi. Olihan aika hyvää!

Tämä resepti on 24-26cm irtopohjavuokaan.

Ainekset:

5 dl kuohukermaa
2 prk a' 397g kondensoitua maitoa
n. 300g piparkakkuja

piparkakkutaikinaa

Ohje:

Vatkaa kuohukerma vaahdoksi.
Lisää kondensoitu maitotiiviste joukkoon ja sekoita vatkaimella kevyesti.
Murskaa piparit ja lisää joukkoon lastalla sekoittaen.
Laita hetkeksi jääkaappiin jäähtymään.

Pingota irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja öljyä kevyesti reunat. 
Kauli piparitaikina n. 2-3 mm:n paksuiseksi levyksi. 
Nosta taikina varovasti irtopohjavuokaan ja painele taikina tasaisesti pohjaan ja reunoille.
Tee halutessasi eri muoteilla kuvioita vuoan pohjalle.

Kuva on nurinpäin, vaikka miten sitä kääntelin se aina asettui näin :D













Kaada jäätelömassa vuokaan ja laita pakasteeseen odottamaan herkkuhetkeä.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti